Zit je al lekker aan jouw kerstontbijt met een kop warme chocolademelk met slagroom? Ik wel! Om te beginnen, wens ik jou een gelukkig kerstfeest toe. Om alvast een beetje in de stemming te komen en je te inspireren, vertel ik je in dit blog hoe ze kerst vieren in Toscane. Lees je mee?
De leukste kerstmarkten van Lucca
Ben je net als ik gek op leuke kerstmarken? Niet alleen kun je de kraampjes langsgaan en genoeg eten en drinken, maar de sfeer is natuurlijk fantastisch met al die mooie verlichting. Ook in Toscane vind je kerstmarkten, die echt de moeite waard zijn om eens in je leven te bezoeken. Gaat het over kerstsfeer in Toscane? Dan is Lucca een geweldige keuze. De grootste markt vind je bij Piazza Napoleone. Hier kun je leuke cadeautjes meenemen voor thuis en natuurlijk genieten van al het lekkers. Bovendien vind je er ook een schaatsbaan en een draaimolen. Hier beleef je dus echt een kerstsfeer!
Presepes bijwonen op Arezzo
Nog nooit gehoord van Presepes? Presepi is een levensechte kribbe. De christelijke geboorte scéne is dan te bewonderen in veel kerken in Toscane. Presepes is tevens ook een eeuwenoude traditie in Italië. Is dat niet geweldig en bijzonder? Jaarlijks blijft de Presepi in Arezzo één van de populairste evenementen van Toscane en dat is niets voor niets. Hier wordt het namelijk net wat anders georganiseerd. De presepi in Arezzo laat een tentoonstelling zien van geboorte scenes over de hele wereld. Dus nieuwsgierig hoe deze tentoonstellingen eruitzien en wil je het ook een keer meemaken? Dan weet je waar je volgend jaar kerst moet vieren.
Toscane in kerstsferen met brood!
Kerst in Toscane is geen kerst zonder brood. Dus denk je dat je al genoeg brood gegeten hebt tijdens jouw kerstontbijt? Dan heb je Italiaanse brood nog niet geproefd! Ik weet zeker dat je hiervoor nog wel een plekje over hebt.
Panforte di Siena, Panettone en Ricciarelli di Siena zijn de drie lekkerste broden die echt bij een Toscaanse kerst horen. Panforte di Siena is een stevig gekruid brood gemaakt met een mix van gekonfijt fruit en amandelen. Klinkt dat goed? Wacht dan maar tot je ooit de Panettone hebt geproefd. Dit is in tegenstelling tot de Panforte een luchtig en zacht broodje, wat echt perfect samengaat met een glas wijn. En als laatste de Ricciarelli di Siena. Dit is eigenlijk geen brood, maar een koekje. Gemaakt van amandelen, lijkt de textuur een beetje op marsepein. Nu weet je voor welke drie broden je moet gaan. Buon appetito!