Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Haal Toscane in huis met deze heerlijke pasta

Toscane staat bekend om zijn heerlijke gerechten die ook nog eens wereldberoemd zijn. Als je wel eens op vakantie naar Toscane bent geweest, weet je waar ik het over heb. Liefhebbers van lekker eten voelen zich hier direct thuis! Omdat het op dit moment niet mogelijk is om in Toscane de lekkerste gerechten te proeven, delen we in dit artikel een recept om thuis klassieke Toscaanse pasta te maken. Simpel, snel maar toch overheerlijk. Eet smakelijk!

De hoofdingrediënten

In de Toscaanse keuken zijn er drie ingrediënten die niet kunnen ontbreken in de gerechten. Tomaat, olijfolie en parmezaanse kaas vormen de basis van elk Italiaans gerecht. Een echte Italiaan zal je ook vreemd aankijken als je een van deze drie niet gebruikt bij de bereiding van je gerecht. Laten dit nou ook toevallig de smaakmakers zijn van de pasta die hieronder staat beschreven.

Toscaanse pasta - Toscana.nl

Foto van Alberto Fabregas via Pixabay

De bereiding

Het begint allemaal met het snijden van de tomaten. Zorg dat je voor een pan pasta 400 gram tomaten hebt gekocht. Ontvel ze en maak er vervolgens blokjes van. Hetzelfde doe je met één rode paprika en twee sjalotten. Als dat gedaan is, kook je 250 gram spaghetti. Dit kan uit pak, maar nog lekkerder is om hiervoor verse pasta te gebruiken. Doe een scheut zout en olijfolie in de pan water en kook de spaghetti in 11 minuten al dente.

Gelukt? Mooi! Dan gaan we door met het vlees. Ook hiervoor gebruik je wat olijfolie. Doe het gehakt in een pan en bak dit bruin. Belangrijk is dat je dit op smaak brengt met peper, zout en twee teentjes knoflook. Naar wens kun je nog (pittige) paprikapoeder toevoegen. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, de paprika en de sjalotten toe. Roer dit goed door. Als het eenmaal de structuur van saus heeft bereikt voeg je nog wat echte Italiaanse kruiden toe, ongeveer een eetlepel. Eventueel kun je er een theelepel majoraan en een halve theelepel cayennepeper bij gooien.

Als de spaghetti gaar is en de saus uitgekookt, is het tijd om de pasta af te gieten. Mix de saus vervolgens met de pasta. Voor de finishing touch voeg je nog wat heerlijke basilicumblaadjes toe voor wat extra smaak. Tot slot strooi je ongeveer 150 gram geraspte Parmezaanse kaas over je pasta heen en klaar is kees. Wedden dat iedereen gaat smullen van je zelfgemaakte Toscaanse pasta?

Ben jij ook van plan om deze heerlijke Toscaanse pasta te maken? Laat het weten en stuur ons een foto als het gelukt is! 

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

9

Casa La Greppia

Familie Stolk,

Het was weer super!

Dit jaar voor de tweede keer geweest, het was weer super. Deze keer hadden wij het vrijstaande huis gehuurd, zeer aan te raden. Je hebt heerlijke privacy. Zeer mooie omgeving, bezienswaardigheden en grote steden zijn goed aan te rijden. Kortom nog steeds een pareltje. Florence, Siena, Arrezzo zijn goed aan te rijden. Heerlijke restaurantjes in de buurt, bakkertje in het dorp is aan te fietsen.

Bezocht Casa La Greppia in augustus 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Toscana.nl