De zomer is weer in aantocht en de vakantiekriebels zijn weer gearriveerd. Het liefst willen we de koffers inpakken en in het vliegtuig stappen voor een zonnige vakantie. Helaas ik dit allemaal niet zo makkelijk op dit moment en dus is het tijd voor wat creatieve oplossingen. Haal die cocktailshaker maar uit de kast, want het is tijd om de lekkerste recepten uit te gaan proberen. Met deze fantastische Toscaanse drankjes zul jij jouw vrienden versteld doen staan. Maak er een feestje van met het hele huishouden of organiseer een romantische cocktail datenight. Wat je ook doet, met deze Toscaanse drankjes maak jij een feest van de zomerperiode!
Turbo Sea Spritz
We beginnen sterk met een van de lekkerste cocktailrecepten. Deze variant van de Aperol Spritz is mogelijk nog beter dan het origineel. Bereid je voor op een bijzondere smaaksensatie. Deze cocktail is zelfs voor de beginners onder ons erg makkelijk te maken. Je hoeft alleen de juiste verhoudingen in een beker te doen, deze te roeren en daarna naar smaak de cocktail aan te vullen met sodawater. Je maakt de Turbo Sea Spritz door de volgende ingrediënten samen te voegen;
- 25 ml Gin mare
- 20 ml Aperol
- 15 ml koude espresso koffie
- 10 ml Chardonnay witte wijn
- 5 ml agave siroop
- Sodawater naar smaak toevoegen
Giet bovenstaande ingrediënten in een ballonglas met ijsblokjes. Even roeren en genieten maar!
Espresso Martini
Als de Italianen ergens serieus over zijn dan is het wel hun koffie. Nergens smaakt de koffie zo puur als in Italië. Daarom mogen we de Espresso Martini natuurlijk niet overslaan bij deze lokale dranken. In Toscane is het gebruikelijk om deze cocktail na het avondeten te drinken. Zo genieten de Italianen van een feestelijk drankje en de gebruikelijke koffie ineen. Met slechts drie ingrediënten is deze cocktail snel gemaakt. Voor de Espresso Martini heb je nodig;
- 1 deel (afgekoelde) espresso, ongeveer 30 ml maar de koffiesmaak kun je veranderen door er meer of minder in te doen.
- 30 ml vodka
- 30 ml Tia Maria
Deze drie gelijke delen shake je met wat ijsblokjes in een cocktailshaker zodat er een lekker laagje schuim ontstaat. Versier de cocktail door er een aantal koffieboontjes op te leggen en voor je het weet staat daar een professionele cocktail op tafel. Zo geniet jij net als de Italianen!
Rossini
Een persoonlijke favoriet is de Bellini Rosso, oftewel Rossini. Deze cocktail is gebaseerd op de originele Bellini alleen is deze gemaakt met aardbeien in plaats van perzik waardoor de smaak en de kleur verandert. Voor dit heerlijke drankje neem je;
- 4 aardbeien
- 2 delen (30 ml) prosecco
- limoensap van 1 partje
- 1,5 lepel vanillesuiker
De bereiding van deze cocktail kost iets meer tijd en moeite. Je begint met het snijden van de 4 aardbeien. Deze meng je vervolgens met de limoensap en de vanillesuiker. Je wilt dat dit één egaal papje wordt. Vul een champagneglas tot ongeveer 40 procent vol en vul het vervolgens aan met de prosecco. Even roeren en jouw zelfgemaakte cocktail is klaar om gedronken te worden. Proost!
Mimosa
Een klassieke cocktail die bekend is onder veel mensen is de Mimosa. Deze heerlijke cocktail is geschikt voor bijna alle situaties en locaties. Het is een makkelijke cocktail met een feestelijke look. Dit drankje is dan ook niet voor niets zo geliefd. Voor een Mimosa heb je nodig;
- Een helft champagne of prosecco
- Een helft sinaasappelsap
De liefhebber kan er natuurlijk ook nog wat sinaasappellikeur aan toevoegen voor een wat hoger alcoholgehalte. Versier het glas met een schijfje sinaasappel of een ander stuk fruit en maak er een feest van!
Heb jij dorst gekregen na het lezen van deze blog? Probeer de bovenstaande cocktails eens uit en ontdek welke Toscaanse drankjes jij het lekkerst vindt!